Meteen naar de inhoud

Geslaagde Jubileumrit in retrostijl

Circa 50 wielrenners van HRTC, waaronder diverse oud-leden in de clubshirts uit hun tijd, reden afgelopen zaterdag 5 oktober de Jubileumrit.

Zonnig, weinig wind, en circa 15 graden. Beter najaarsweer konden we ons niet wensen voor de Jubileumrit van HRTC Hoorn. De opkomst was waarschijnlijk mede daarom boven verwachting. We verzamelden ons voor het clubhuis, waar HRTC-voorzitter Martijn van Veghel ons toesprak vanwege het 75-jarig bestaan van de wielerclub.  

Als kado kreeg HRTC Hoorn de Eenhoornzegel, ter waarde van 750 euro (10 euro voor elk jaar dat de club bestaat). Dick Bennis, wethouder sport van de gemeente Hoorn, overhandigde de Eenhoornzegel aan Hans Koeman, die al sinds zijn twaalfde lid is van HRTC en nog steeds een echte wielerliefhebber is.  

Hans had zijn oude Colnago uit de schuur gehaald waarop hij, in zijn oude clubtenue en met Deense valhelm op, de rit door Westfriesland ging rijden. Hij was echter niet de enige in retrostijl, want diverse andere leden en oud-leden reden op oude, opgeknapte racefietsen in de oudste wielershirts die ze thuis nog konden vinden. 

Na een groepsfoto vertrokken we in vier groepen. De eerste en tweede groep reden 75 km. De derde groep reed 50 km, en de vierde groep met jeugdleden circa 30 km. De vier groepen kwamen elkaar halverwege de rit tegen in De Weere, waar de wielrenners op een zonnig terras konden genieten van koffie/thee en appeltaart. 

Na deze heerlijke pauze reden we weer verder, met voormalige topamateurs zoals Ron Houtop, Carlo Nan en Eric Boogaard. Bijzonder was de doorkomst in Zwaagdijk-Oost, waar Eric’s vrouw hem stond op te wachten. Na deze ontmoeting reden we via Hoogkarspel en Hem over de dijk weer terug naar Hoorn. 

Het was een mooie, geslaagde rit. Bedankt voor allen die meereden! Komende zaterdagavond 12 okober vieren we het 75-jarig bestaan van HRTC Hoorn met een feestavond/reünie. Leden, oud-leden, sponsors en overige betrokkenen zijn welkom. Aanmelden kan nog via deze website.

Verslaggever Gerda Holla fietste ook mee met de Jubileumrit. Ze schreef over het 75-jarig bestaan van HRTC Hoorn onderstaand artikel voor het Noord-Holland Dagblad, dat maandag 7 oktober verscheen.